İSO 14001

İSO 14001

İso 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi Belgelendirmesi olarak tanımlanmaktadır.

İSO 14001 Çevre Yönetim Sistemi

ISO 14001 Nedir – Neden Önemlidir?

Kaynaklarının sonsuz olmadığı, ürün ve faaliyetlerin çevre etkilerinin yerel ve bölgesel olmayıp,  küresel olduğu artık tüm dünyada kabul edilmiş bir gerçektir. Bu gerçek göz önüne alınarak hazırlanan ISO 14001, çevrenin tüm unsurlarının ve doğal yapının korunabilmesi amacıyla oluşturulan uluslararası bir yönetim sistemdir. ISO 14001 standardı, çevre ile ilgili risk ve fırsatların daha verimli bir biçimde yönetilmesine zemin oluştururken, imalat ve sanayi kuruluşlarının faaliyetleri sebebiyle çevreye verdikleri zararı da en aza indirmek veya yok etmek, enerji ve hammadde tüketimini azaltmayı amaçlamaktadır.

ISO 14001, Çevre Yönetim Sistemlerine ilişkin olarak uluslararası alanda tanınmış bir standart olup, işletmelerin faaliyetlerinin, ürünlerinin ve hizmetlerinin çevreyle ilgili unsurlarının daha etkin şekilde nasıl yönetileceği konusunda bir kılavuz sunmaktadır.

ISO 14001 standardına uygun bir Çevre Yönetim Sistemi kuran işletme, tabi kaynakların tüketilmemesi ve kirletilmemesini veya bu olumsuz etkilerin minimum düzeye indirilerek, çevreye saygılı, güvenilir bir olmayı amaçlamaktadır.

ISO 14001 Belgelendirme Başvurusu Yapın

Bizimle İletişim Kurun



Paylaş: Facebook Twitter Google Plus yazdır